Новини и информация за предлаганите от нас столове

Качествен амортисьор за офис стол

Каква е разликата в различните модели амортисьори за столове и как може да ги разпознаете?

Амортисьорите се делят на класове: клас 2, клас 3 и клас 4. Като 2ри клас е амортисьора с най-скромни характеристики и съответно клас 4 е с най-добри характеристики.

В амортисьорите от клас 3 и клас 4 се използват по-качествени материали с по-дебели тръби за амортисьорите.

Как може да разберете дали поръчания от вас модел е с по-качествени материали? Дали е достатъчно да се доверим на надписите?

Естествено, че първата възможност да проверите колко качествен амортисьор сте получили е да прочетете надписите върху него, но както знаем е най-лесно да се напише нещо. Затова Ви предлагам още една контрола, която може да направите. Заради по-дебелата ламарина използвана в 3ти и 4ти клас амортисьори, те имат по-голямо тегло и в зависимост от модела е между 0.9 и 1.1 кг.

Ако обаче амортисьора е между 0.6-0.8 кг, то трябва да знаете, че е много малко вероятно това да бъде качествен продукт. Ако получавате продукта в офис на куриерска фирма може да направите тази справка на техния кантар. Все пак това не означава, че амортисьора ще се счупи бързо, но е хубаво да сте информирани каква стока получавате, защото може да издържи както 1 ден, така и 5 години, всичко е въпрос на експлоатация.


Ако търсите да закупите качествен амортисьор за вашия стол, то направете вашия информиран избор.