Новини и информация за предлаганите от нас столове

Съвет за избор на детски стол

Съвет за избор на детски стол

Изборът на детски стол е много различен от избора на този за възрастен по няколко причини. Най-основната е, че столът в детската стая е повече дизайнерски елемент, отколкото вещ, която ще помогне детето да стои повече на бюрото заради "специални" ергономични функции, които притежава. Именно затова той трябва да бъде атрактивен за детето и да бъде обвързан с негови интереси.

Какво искам да кажа?

  • На първо място, малките децата не прекарват толкова време седнали на стол, колкото работещите възрастните.
  • Второ, че нито един стол не може да подобри стойката на дете, млад или възрастен човек. За децата, това може да бъде подпомогнато с напътствия от родители или други близки, както и спазване на режим или програма изготвена от доктор, а за възрастните - ясно съзнание, че трябва да стоим така, че да не натоварваме нехарактерно и прекомерно една част от тялото спрямо друга.
  • Трето, голяма част или почти всички закупени вещи от възрастните за децата са проекция на субективното усещане затова какво би им харесало. В случай като този, с възможна ергономия на стол, се търси "най-най".Да, но как възрастният да разбере кои са предимствата на един или друг стол?

Какви са нашите препоръки при избора на стол за дете преди тийнейджърските години?

  • Не избирайте стол с размери за възрастен. Защото детето щяло да порасне.
  • Изберете стол със седалка, отговаряща  на необходимата широчина за детето и малко перспектива. Ако стола има подлакътници, те могат да се регулират на широчина, за да са възможно най-удобни при растеж на детето.
  • Изберете стол с дълбочина на седалката отговаряща за дете. Всички седалки на детски столове, които предлагаме, се регулират на дълбочина с отдръпване на облегалката, за да се регулира стола според възрастта на детето.


Нашата препоръка е да изберете детски стол, който е с европейски произход, с качествени материали и дамаски. Така ще получите стол, който със сигурност ще можете да ползвате дълго време, няма да има риск да се счупи, докато децата си играят на него, защото те и това правят, както със сигурност няма да има леки кривини в неговата конструкция.


Много бихме се радвали, ако споделите Ваше мнение и знание! Информацията, която споделяме искаме да помогне на всеки, независимо откъде реши да закупи стол за своето дете или за подарък.

Всички коментари за публикацията

Споделете вашето мнение